Известие

Collapse
No announcement yet.

Задна чистачка 147?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
    хора от скоро сьм сьс алфа 147 и задната ми чистачка чисти мноого зле а като вали и дам задна тя сама се пуска и маже яко стаклото вьпроса ми е някои знае ли дали мога да сменя само перото защото тя е странна и не знам как да я сменя трябва нова от алфа или ?
    Има рамо с чистачка в ТиН Кар - 27лв.И аз го смених - никаква разлика с оригиналното
    Жоро 147 1.9 JTD

Comment

ок мерси за помоща

Comment

И в Александър Кар има рамо, аз съм сменял цялото става и от Фиат, идентични са!
        Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
          И в Александър Кар има рамо, аз съм сменял цялото става и от Фиат, идентични са!
          Кой ФИАТ?
          От Пунто II не става - има чупка и е 13см, а на 147 няма и е 15 см.
          sigpic

Comment

бали маа му от кой Фиат, в магазина ми казаха че за алфа нямат, но тази от Фиат стана
            Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Аз смених само перото от една не чак толкова стара чистачка, защото другото беше накъсано цялото и стана перфектно
              Сега само трябва да направя и пръскалката отзад да пръска....
              Alfa Romeo 147 "Selespeed"
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                Няма !
                Най-вероятно откачен или спукан маркуч.
                Мерси за консултацията, проблемът отстранен, отзад вече пръска като луда. Оказа се счупено пластмасово холендерче /муфичка/, мисля, че е с клапанче, и се намира в двигателния отсек горе до лявата панта на капака. На нейно място поставих малка тръбичка за снадка и сега е Ок. Всъщност тя и преди ремонта е пръскала, ... ама върху маторя
                Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

А днес сутринта аз пръснах 2 пъти на задното стъкло и пуснах чистачката и нещо изпука на пластмаса...По-късно през деня цъкам водичка на задния джам и нищо....Така няколко пъти, отварям по-късно и гледам целия багажник във вОда...А като се движи чистачката се чува щракане като от пластмаса (може би)...
                  Трябва да махна кората на 5-тата врата и да видя евентуално каква е белята ;(
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    А днес сутринта аз пръснах 2 пъти на задното стъкло и пуснах чистачката и нещо изпука на пластмаса...По-късно през деня цъкам водичка на задния джам и нищо....Така няколко пъти, отварям по-късно и гледам целия багажник във вОда...А като се движи чистачката се чува щракане като от пластмаса (може би)...
                    Трябва да махна кората на 5-тата врата и да видя евентуално каква е белята ;(
                    Дано ти е от помощ - да, трябва да махнеш кората, под нея маркучето се свързва с пръскалката чрез едно Г-образно пластмасово холендерче, и нашето беше извадено, залепих го и го уплътних със силикон, иначе капе в багажника.

Comment

При теб проблема не разбрах в двигателния отсек ли беше или като при мен в БАГАЖНИЯ или и в двата?
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        При теб проблема не разбрах в двигателния отсек ли беше или като при мен в БАГАЖНИЯ или и в двата?
                        И на двете места , но вече са оправени.

Comment

Един комплект чистачки ако не се лъжа 45 см е 3 лева в метро и навсякъде.
                          Купувате си ги едната пасва иделано отпред от дясно а на другата и се вади перото,реже се носещата стоманена пластина (която е доста твърда) на дължината на задната чистачка и се вдява отзад без проблем.Само трябва да се измери и среже точно инъче ако е отрязана къса хлопа,а ако е дълга се "надървя" и изгърбва и не чисти добре отнема от 5 до 10 мин.
                          Така си решавате проблема за 3 лева отзад на 100% и отпред на 50%
                          Успех

Comment

Здравейте. Днес забелязах нещо странно. Когато пръскам стъклата отпреде видях, че и отзаде излиза вода през задната пръскалка. Въпроса ми е... това нормално ли е при положение, че пръскам само отпреде. Водата не излиза под налягане(както е при натиснат лост за пръскане отзаде) ами еднвам мокри пластмасовата част която се намира под рамото. От къде може да идва този проблем ? Колата е от подписа. Благодаря ви!

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                              Здравейте. Днес забелязах нещо странно. Когато пръскам стъклата отпреде видях, че и отзаде излиза вода през задната пръскалка. Въпроса ми е... това нормално ли е при положение, че пръскам само отпреде. Водата не излиза под налягане(както е при натиснат лост за пръскане отзаде) ами еднвам мокри пластмасовата част която се намира под рамото. От къде може да идва този проблем ? Колата е от подписа. Благодаря ви!
                              Имах същия проблем - сменяш помпата за водата на чистачките (за 20тина лв. е нова) и си готов
                              147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                              Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                              156 2.4 JTD - ex

Comment

Благодаря ти!

Comment

Working...
                                X